Kaupungista kaakkoon, vuorille päin, sijaitsee Agia Irinin pieni, tuhatluvulta peräisin oleva luostari, jossa asuu yhdeksän nunnaa. Nunna Ana tulee avaamaan soitettuani porttikelloa ja ohjaa minut ystävällisesti hymyillen luostarin kirkkoon. Hän esittelee pyhästä Irinistä tehtyä ikonia. Sen alla roikkuu runsaasti hopeisia votiiiveja, joita ihmeitä kokeneet rukoilijat ovat kiitollisina jättäneet. Irinillä on kauniit. sielukkaat silmät, ja onpa olemassa tarinoita, joiden mukaan hän oli jopa pieneen flirttailuun taipuvainen maalllisen vaelluksensa aikana. Neitsyt Marian, Jeesuksen ja pyhiä apostoleja esittävien ikonien takana on verhon peittämä kaikkein pyhin, jonne vain pappi saa mennä. Siellä kerrotaan nähdyn pimeinä öinä kirkasta kimallusta, kuin tähtien valoa.

Luostaria ympäröivän kylän asukkaista osa on hyvin vanhoja, onpa joukossa ollut tuhannenkin vuoden ikäisiä. Heidän yhtä vanhaksi eläneet vanhempansa ovat siis mahdollisesti nähneet apostoli Paavalin, joka vieraili saarella sataluvulla. Hän oli perimätiedon mukaan hieman juopotteluun taipuvainen ja kova naisten perään. Monessa saaren kylistä on Paavalin jälkeläisiä. Jeesusta Paavali  oli kuvaillut ”savunhajuiseksi teoreetikoksi”, joka oli melkein aina pidätettynä jostakin rikkeestä, eikä vähiten pisteliään kielensä vuoksi. Hän jätti kaiken käytännön asioiden hoitamisen esikunnalleen ja keskittyi mielipuuhaansa, kansanjoukoille esiintymiseen. Häntä huvitti erityisesti jättää kuulijat suuren hämmennyksen valtaan lennokkailla puheillaan, jotka vilisivät käsittämättömiä vertauksia.  Kuuluisa aasilla ratsastaminen Jerusalemiin oli Paavalin sanojen mukaan ”puhdasta vittuilua” virkamiehille.

Luostarin kauppapuodissa Ana osoittaa verrattomat myyjän kykynsä ja saa minut ostamaan monenmoisia nunnien valmistamia tuotteita. Yksi sellainen on pieni hopeinen luu. Se on jäljitelmä lahjasta, jonka kilautti votiivipinoon muuan koira. Se raahautui kerran luostariin alhaalta rannikolta etukäpäliensä varassa. Sen takaruumis oli halvaantunut. Pyhän Irinin ihmeitä tekevän ikonin ansiosta sen ruumiinvoimat palasivat ja sen takajalat toimivat taas. Ruokaa saatuaan ja levättyään luostarissa se palasi iloisesti hypähdellen takaisin kotiinsa.